måndag, maj 01, 2006

Mörkt filmjölksbröd

1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1½ tsk bikarbonat
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter

lite kruskakli

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och ströbröa två avlånga 1½ liters brödformar väl.
3. Blanda ihop filmjölk och sirap i en bunke.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan större bunke.
5. Blanda ihop allt väl men försiktigt till en kladdig deg.
6. Fördela smeten i de två formarna och strö över lite kruskakli.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
8. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 30 minuter.

Pröva med sticka att brödet känns torrt.
Ett bröd som bör få vila minst fem timmar i formen innan man skär av det.
The recipe in English: Loaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...