fredag, maj 12, 2006

Räkgratinerad fisk















4 port

Ca 600 g fiskfiléer, färska eller djupfrysta
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar


GRATÄNGSÅS:
ca 200 g skalade räkor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl spad från fisken
2 dl vispgrädde
1½ dl riven lagrad ost
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Tina fisken något om den är frusen och skär i 2 cm breda bitar
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta och peppra
4. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugnen i 15-20 minuter
5. Ta ut fisken och spar spadet som bildats
6. Höj ugnsvärmen till 250 grader
7. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om
8. Tillsätt grädden och koka 3-5 minuter
9. Blanda försiktigt ner räkorna
10.Smaka av såsen med salt och peppar
11.Häll såsen över fisken, strö över osten och gratinera i ugnen ca 10 minuter

Serveras med pressad potatis och grönt.

2 kommentarer:

  1. Det skall bli spännande och se om min bror gillar detta. Vi skall definitivt pröva det.

    Kram lilla a

    SvaraRadera
  2. Lilla a: Det borde din bror göra. Det är en "snäll" fiskrätt som även fiskhatare brukar gilla.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...