lördag, juni 03, 2006

Marängtårta med Rice Krispies & Chokladkräm

10-12 bitar

MARÄNG:

3 äggvitor
2½ dl strösocker
3 dl Rice Krispies frukostflingor


FYLLNING:

1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
50 g mörk blockchoklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde


GARNERING:

30 g mörk blockchoklad
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut fettfri skål
3. Tillsätt sockret under forsatt vispning
4. Vispa marängen i minst 5 minuter till
5. Vänd ner Rice Krispies
6. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt
7. Grädda i ugnen 1 timme
8. Ta ut plåten och dela marängen i två delar
9. Till fyllningen kokas en tjock smet av mjöl och vatten
10.Ta kastrullen från värmen, vispa i smör och choklad tills allt smält
11.Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn smet
12.Bred krämen på den ena marängen

Hit kan förberedas en dag innan. Förvara då botten med kräm svalt.

13.Vispa grädden och bred den över krämen
14.Lägg den andra marängbotten över
15.Smält blockchoklad i vattenbad eller mikro
16.Ringla sedan med en gaffel ett mönster på marängen, exempelvis ett rutmönster

En lättbakad tårta som enkelt kan göras större vid kalas för många nu i examenstider. Dela då inte marängen på mitten utan gör en botten till. Gör sedan dubbel sats av fyllningen.

Marängtårta med Rice Krispies
Du kanske vill göra en annan variant? Det här är en riktigt somrig marängtårta: Rice Krispies marängtårta med citronkräm och jordgubbar

5 kommentarer:

  1. den var ganska lätt att göra. marängen blev väldigt fin. vi har inte hunnit smaka än men antar att den kommer smaka fint idag på min 24:års dag.

    SvaraRadera
  2. Jag får gratulera på 24-årsdagen. Trots att tårtan inte innehåller så många ingredienser blir den väldigt smaskig och det är lätt hänt att man äter lite för mycket av den:)

    SvaraRadera
  3. Bra tips att ringa choklad ovanpå, håller med om att den blir finare då. Fast den är så god ändå att den inte behöver va så estetiskt vacker ;P

    SvaraRadera
  4. Malin: Du har alldeles rätt. För smakens skull behövs absolut ingen choklad ovanpå.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...