tisdag, juni 06, 2006

Äppelkaka

INGREDIENSER:
4 äpplen
1 pkt pepparkaksmix
100 g kylskåpskallt smör eller margarin

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena
3. Lägg dem i en smord ugnssäker form
4. Strö över 3½ dl av pepparkaksmixen
5. Hyvla över smöret tunt
6. Grädda i cirka 20 minuter

Servera äppelkakan med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde. Den här äppelkakan är verkligen snabbgjord. Äpplen, kakmix och en vända i ugnen. Klart!

5 kommentarer:

  1. Pepparkaksmix? Känner bara till färdigdegen i plastrulle.
    Var hittar man pepparkaksmix och hur ser förpackningen ut?

    SvaraRadera
  2. Hej igen Lilla B: Jag hade faktiskt ett halvt paket på skafferihyllan - Kungsörnens pepparkaka, kakmix alltså. Vanligtvis tillsätter man 2 dl vatten och bakar en mjuk pepparkaka snabbt och lätt. Men de här kakmixerna kan man använda på andra sätt också.

    SvaraRadera
  3. Så enkelt!! Det ska jag verkligen pröva.
    Pestoreceptet blev en formidabel succé, kan jag tala om! Man tackar!

    SvaraRadera
  4. har gjort de här många gånger!! super gott är de.. finns en variant med ananas med citronkakmix också!!!!

    SvaraRadera
  5. Om du inte vill använda mix ta 2 dl mjöl, 2 dl socker/florsocker, 1 tsk kanel, 0,5 tsk kardemumma och en 1 tsk bakpulver. Blanda.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...