lördag, september 16, 2006

Kungsnäshjärta med marmeladfyllning

1 bröd

75 - 100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl strösocker
ca 7 dl vetemjöl (luftigt mätt)
2 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl mjölk
+ mjöl till utbakning

FYLLNING:

ca 1 ½ dl fast marmelad

TILL GARNERING:

ägg
pärlsocker

TILL FORMEN:

bakplåtspapper eller smör och ströbröd

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader
2. Rör smör och socker pösigt
3. Tillsätt hälften av mjölet blandat med bakpulver + ägg och mjölk
4. Arbeta in resten av mjölet tills det blir en hanterbar men rätt lös deg
5. Klappa eller kavla ut degen till en platta (30-40 cm)
6. Bred på marmeladen
7. Rulla ihop till en ca 50 cm lång rulle
8. Skär rullen i ca 15 delar
9. Ställ degdelarna - lite skilda från varandra - i en smord, bröad eller bakplåtspappersklädd, hjärtformad bakform
10. Pensla med uppvispat ägg och beströ med pärlsocker
11. Grädda i ca 30 minuter

2 kommentarer:

  1. Ska det bli en enda sammanhängande kaka och vilken storlek ska det då vara på formen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sammanhängande kaka..... javisst. Formen bör vara 20 till 22 cm i diameter.

      Radera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...