fredag, september 22, 2006

Skinkrullar med färskost

4 personer

8 tunna skivor rökt eller kokt skinka
125 g färskost med smak av vitlök och örter
4 st melonklyftor


GÖR SÅ HÄR:

1. Bred ut skinkskivorna
2. Lägg en klick av färskosten på varje skinkskiva och rulla ihop
3. Lägg upp skinkrullarna på ett fat tillsammans med melonklyftorna

Servera som förrätt, plockmat eller tillsammans med andra rätter på ett buffébord.

Om man ska göra skinkrullar till fler än 4 personer blir det nog mest ekonomiskt att göra färskosten själv.

Recept:
ca 400 g
Blanda 1 liter filmjölk och 3 dl gräddfil i en kastrull. Hetta upp till 45-50 grader. Låt det rinna av i en bryggtratt med filter över natten i kylen. Skrapa ur ostmassan och smaksätt den med 4 krm salt, 4 pressade vitlökar och 4 msk finhackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...