torsdag, oktober 19, 2006

Pastasås med gorgonzola och bacon

4 personer

2 burkar creme fraiche (4 dl)
280 g gorgonzola (eller annan grönmögelost)
2 pkt skivad bacon (300 g)
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Häll creme fraiche i en kastrull och värm upp
2. Smula ner osten i kastrullen
3. Låt osten smälta i creme fraichen under omrörning (små ostklumpar gör ingenting)
4. Klipp baconskivorna i småbitar, knaperstek och låt dem rinna av på hushållspapper
5. Häll ostsåsen över nykokt pasta, strö över det stekta baconet och vrid några varv på pepparkvarnen över rätten

Enkel vardagsmat och snabblagad. Servera grönsaker till eller helt enkelt bara tunna ringar av grön paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...