fredag, december 08, 2006

Glögg

8-10 personer

2 l rödvin
1 dl brännvin
1 bit kanelstång
10 kryddnejlikor
1 tsk kardemumma
2 dl strösocker


GÖR SÅ HÄR:
1. Bryt kanelen i bitar i en tillbringare
2. Tillsätt nejlikor och kardemumma och häll över brännvinet
3. Täck över och låt det stå och dra över natten
4. Sila brännvinet genom ett filter
5. Häll rödvin, brännvin och socker i en stor gryta
6. Värm glöggen långsamt (den får absolut inte koka)
7. Häll upp glöggen i en tillbringare eller i en skål som inte spricker

Glögg ska vara must och fyllighet och skänka värme. Det man bjuder till denna dryck behöver inte vara särskilt märkvärdigt: En skål med finhackad mandel och russin, clementiner, ett fat med pepparkakor, grönmögelost (eventuellt smulad och utrörd i lite vispad grädde eller creme fraiche), lite godis och en skål med nötter av olika slag. Det räcker gott och väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...