tisdag, december 19, 2006

Inkokt lax

5-6 portioner

ca 1 kg lax

LAG:
1 msk ättiksprit
1 liter vatten
1 msk salt
10 vitpepparkorn
1 knippa dill

1 lagerblad
½ gul lök

GÖR SÅ HÄR:
1. Rensa laxen och skär bort huvud och fenor
2. Koka upp lagen och låt den koka i 10 minuter
3. Lägg fisken i den varma lagen och sjud i ca 20 minuter
4. Dra skinnet av fisken medan den är varm
5. Låt den kallna i lagen om den ska serveras kall

Fisk passar bra på julbordet, tycker jag. Inkokt lax är sedan gammalt en populär svensk festrätt. Den som vill serverar laxen som middagsrätt någon dag under julhelgen i stället. Blir det något över så gör en god laxmousse . Den är delikat!

2 kommentarer:

  1. Karin, både inkokt lax och laxmousse är recept som jag gillar med enkla rena smaker.

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med, Kinna. Fisk är tacksamt att tillaga om råvaran är bra.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...