fredag, februari 23, 2007

Kassler & Ananasgratäng

1980-talet. Det var då det .... Att blanda frukt i maten kändes nytt och lite spännande.

Ibland sneglar jag på hittarecept.se. Under veckan som gått har kassler- och ananasgratäng förkommit bland de sex populäraste receptsökningarna. Det är ju en god gratäng som är lätt att göra och lätt att variera. Det recept som följer kommer ursprungligen från Husmoderns Köksalmanacka, år 1986.

4 portioner

6 hg kassler i skivor
1 liten bit rotselleri, riven
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 hg grönmögelost, tärningar
ananasskivor, tunna
persilja


GÖR SÅ HÄR:
1. Smörj en ugnssäker form
2. Lägg kasslerskivorna i ytterkanterna på formen
3. Lägg ananasskivor mellan kasslerskivorna
4. Lägg sellerin i mitten
5. Rör ihop crème fraiche, grädde och ost
6. Bred blandningen över kassler och selleri
7. Gratinera i 175 - 200 grader i 10-15 minuter
8. Klipp persilja över sellerin och servera med kokt ris och grönsaker


Ett Guldkorn från Norrmejerier 4 Kristinas Kassler och Ananasgratäng

4 kommentarer:

  1. Det där var riktigt intressant att läsa. Vi gjorde en kasslergratäng för lite sedan och mannen tog med sig maten till jobbet och fick kommentaren "80-talsmat"
    Så rätt ... så rätt

    SvaraRadera
  2. Faktum är att de recept som efterfrågas mest är "gamla" välkända maträtter. Genom StatCounter kan jag se vilka sökningar som görs på recepten. Det är lite intressant.

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Idag skriver Aftonbladet om "Kristnas Cassler"... extra god om man får tro, "den hemlige kocken"
    Se denna länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4786111.ab

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym, Ett under att man fortfarande är vid god hälsa så mycket skit som man stoppar i sug.

    Jag har en Scan Piggham Kassler i kylskåpet just nu som har följande E-tillsatser: E450, E451, E301, E 415 och E250. (Den sistnämnda rekommenderas av Livsmedelsverket för att den hämmar tillväxten av bakterien Clostridium Botulinum).

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...