måndag, juli 06, 2009

Mättande Matjessillknyten

Det är svalare nu men förra veckan orkade jag knappt tänka på mat. Än mindre stå och laga mat vid en het spis i ett 32-gradigt varmt kök längre tid än absolut nödvändigt.

Då var det här en perfekt måltid. Minimalt med disk och både lätt- och snabblagat. Gott är det också. När matjessillen värms får den en förunderligt god smak.

Ogräddat Sillknyte













INGREDIENSER FÖR VARJE PORTION:
1 ark bakplåtspapper
2 skivade kokta kalla potatisar
1/2 burk matjessill
(100 g)
1 hårdkokt ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1/4 rödlök
nymalen svartpeppar
1 rejäl klick smör


GÖR SÅ HÄR:
1. Skär matjessillfiléerna i centimeterstora bitar (om de inte redan är skurna)
2. Skär ägget i klyftor och skiva rödlöken så tunt du kan.
3. Lägg skivad potatis i mitten på bakplåtspapperet.
4. Fördela sedan sill, ägg, örter och rödlök ovanpå potatisen.
5. Dra några varv med pepparkvarnen och lägg på en klick smör.
6. För ihop hörnen på papperet mot varandra och vrid om noga till ett knyte.
7. Placera sillpaketet i en långpanna och värm i ugnen i 200° - ca 15 minuter.

Det är bara att göra så många matjessillknyten som du vill ha. Ett knyte per person och du blir lagom mätt.

Alternativ: Dubbelvik ugnsfolie istället för bakplåtspapper. Lägg knytena på grillglöd och värm.

5 kommentarer:

  1. Vad gott det låter, ska pröva detta recept till helgen.

    SvaraRadera
  2. Marie: Gör det. Strax före midsommar sålde varenda butik häromkring matjessillburkar för en femma. Jag passade på att lägga upp ett litet lager då och det har verkligen varit bra att ha under värmeböljan.

    SvaraRadera
  3. Åhh, vad gott det verkar vara!

    SvaraRadera
  4. Matlust: Det är mycket godare än man kan tro. Matjessill förknippar man ju annars bara med färskpotatis och gräddfil med gräslök.

    SvaraRadera
  5. Min middag blir exotisk kyckling. Recept finns på min blogg.
    gottochenkelt.blogg.se

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...