måndag, juni 28, 2010

Busenkel matjessillåda

Blev det matjessillfiléer över efter midsommaraftonen?

Matjessillåda












Det här är ett utmärkt sätt att använda midsommardelikatessen till en god och trevlig maträtt som enkelt och snabbt tillagas i en låg form i ugnen. Matjessill behöver inte nödvändigtvis serveras kall. Den smakar alldeles förträffligt varm också.

Matjessillåda
Lunch- middag- eller kvällsmat

INGREDIENSER:
2 portioner

· 1 burk matjessillfiléer (200 gram)
· 1 liten rödlök
· 2 kokta kalla potatisar
· 2 hårdkokta ägg
· rikligt med finklippt gräslök
· rikligt med finklippt dill
· ca 50 gram smör
· nymalen svartpeppar

Ugnsvärme: 200°

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skiva rödlöken så tunt du bara kan.
2. Skiva potatisarna.
3. Skär matjessillfiléerna i smala jämna bitar.
4. Hacka dill, gräslök och ägg*.
5. Varva ingredienserna i en ugnssäker form.
6. Hyvla kallt smör över anrättningen.
7. Dra några varv på pepparkvarnen.
8. Ställ formen i ugnen tills det hela blir varmt men inte hett (10-15 min).
9. Servera genast med knäckebrödsmackor och god ost.

*Enklast hackas äggen med hjälp av äggskäraren. Först på ena ledden och sedan på den andra ledden.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke :-)

    http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/

    Ha det gott!

    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...