måndag, mars 19, 2012

Ugnsbakade potatishalvor med persiljepynt

Vid en snabb blick kan de här potatisarna ge intryck av att ha råkat ut för någon ny och okänd växtsjukdom. Så illa är det nu inte. Tvärtom.

Ugnsbakade potatishalvor med persiljepynt













En gång, när jag surfade runt lite planlöst på internet, såg jag en bild som genast fångade intresset. Som regel brukar jag inte falla i farstun för onödigt matpynt - det gäller i synnerhet när saker och ting kostar mer än det smakar.

Här gällde inte den principen. Det var lätt att låta sig frestas, eftersom både persilja och potatis tillhör de matvaror som jag vanligtvis redan har hemma och sällan behöver köpa.

Länk till webbsidan som är på engelska : Mosaic Potatoes.

Potatisförberedelser













Egentligen behövs ingen närmare beskrivning eftersom bilden säger allt. Men alla som inte är vana matlagare kan behöva någon att hålla i hand hela vägen. Därför redovisas här alla moment:

· Placera ett ark bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnssäker form.
· Pensla papperet med rapsolja,
· Skrubba oskalade potatisar rena och skär varje potatis i två halvor.
· Ta en vass osthyvel eller dito potatisskalare.
· Hyvla en så tunn skiva som möjligt av den skurna sidan på varje potatishalva.
· Hyvla inte hela vägen utan stanna en bit från änden.
· Placera ett persiljeblad (bladpersilja) på varje potatishalva,
· Vik tillbaka den hyvlade potatisskivan över persiljebladet.
· Placera potatishalvorna med persiljesidan nedåt på bakplåtspapperet.
· Pensla på skalsidan med rapsolja.
· Baka i 200° värme ca 30 minuter eller tills potatishalvorna är mjuka.
· Krydda med flingsalt.

5 kommentarer:

  1. Det där var ju ett riktigt kul tips! Vilken grej:)

    SvaraRadera
  2. Ann-Sofi: Precis vad jag också tyckte när jag såg det! Det är kanske ingenting jag skulle vilja göra till en stor buffé med många gäster. Men får man hjälp med hyvlingen av potatisarna så varför inte...

    SvaraRadera
  3. Såg ju kanon ut! Trevlig helg! :)

    SvaraRadera
  4. Nu har jag gjort snygga potatisar, efter dina anvisningar! Tack!

    SvaraRadera
  5. @biaweb.se: Trevligt! Vår kära knöl kan förtjäna lite extra pynt ibland.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...