tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post114673377294572217..comments2023-12-05T22:54:18.662+01:00Comments on Favoritrecept: Gammaldags havrekexKarin W.http://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-81060380497916623522016-12-16T19:22:03.043+01:002016-12-16T19:22:03.043+01:00Tack!!!
Nu har kopierat ditt recept - med lite mod...Tack!!!<br />Nu har kopierat ditt recept - med lite modifikationer ;) Nu hopas jag min man gillar dessa, för han gillade inte ett annat recept på havrekex jag hade fått.<br />Tack för en härlig blogg!<br />Se mitt resultat på min blogg (om en stund ;) på: https://kreativperiodare.wordpress.com/ KreativPeriodarehttps://www.blogger.com/profile/15343845236022063352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-19757172408429331152009-02-11T12:28:00.000+01:002009-02-11T12:28:00.000+01:00Hej Jan, Jodå. Det är riktigt. Det ursprungliga ga...Hej Jan, Jodå. Det är riktigt. Det ursprungliga gamla receptet innehöll till och med 2 msk hjorthornssalt vilket jag halverat eftersom lukten är så stark. Det frigörs ju både koldioxid och ammoniak vid upphettning. Men lukten känns bara från början. Degen ska kavlas ut riktigt tunt. Gör man kexen för tjocka kan det mycket väl hända att det stannar kvar en rest av ammoniak i kexen och det ger förstås bismak. Kexen ska kallna på plåten. Jag har aldrig råkat ut för att behöva kassera bakverk med hjorthornssalt. <BR/><BR/>Här i Jämtland bakas det en hel del tunnbröd. Då används hjorthornssalt både i degen och tillsammans med mjöl vid utbakningen vilket gör bröden extra porösa.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-42549208844594069612009-02-11T10:56:00.000+01:002009-02-11T10:56:00.000+01:00Ska det verkligen vara 1msk hjorthornssalt? Vi lag...Ska det verkligen vara 1msk hjorthornssalt? Vi lagade dessa på helgen och smaken av saltet är verkligen stark och kexen hamnade ganska snabbt i komposten som oätbara.Anonymousnoreply@blogger.com