tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post115217997310781962..comments2023-12-05T22:54:18.662+01:00Comments on Favoritrecept: Lätt svartvinbärsvin (Black currant wine)Karin W.http://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-24620320259868513322017-07-29T22:11:38.481+02:002017-07-29T22:11:38.481+02:00Öppnade nyss en flaska som är minst tio år gammal....Öppnade nyss en flaska som är minst tio år gammal.. Den har legat i kall källare och gottat till sig.. Den smakar underbart gott... Inte alls så söt sliskig som detta vin kan bli.. Glatt överraskad.. Min man tror den legat runt 15 år.. Synd man inte satt på en etikett.. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-33233886311984921122015-11-02T16:29:34.349+01:002015-11-02T16:29:34.349+01:00Gjorde detta vin på 80 talet. Det var väldigt gott...Gjorde detta vin på 80 talet. Det var väldigt gott som glögg. Har nu en ny laddning på gång. Får väl se om det blir lika bra :)lerlenahttps://www.blogger.com/profile/15100326752094353642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-51219293070067530902015-11-02T16:27:35.550+01:002015-11-02T16:27:35.550+01:00Gjorde det här vinet på 80 talet o tyckte det var ...Gjorde det här vinet på 80 talet o tyckte det var gott som glögg, tillsatte glöggkryddor o ev spetsade lite. Har nu en ny laddning på gång :) Får väl se om det blir bra.lerlenahttps://www.blogger.com/profile/15100326752094353642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-78034417308671380482015-11-02T16:25:11.768+01:002015-11-02T16:25:11.768+01:00Jag gjorde svart vinbärsvin på 8o talet med bitso...Jag gjorde svart vinbärsvin på 8o talet med bitsocker. Det blev kanongott som glögg, jag tillsatte glöggkryddor o värmde, man kan ju spetsa också. Nu har jag gjort en sats igen, får väl se om det funkar som glögg ;)<br />lerlenahttps://www.blogger.com/profile/15100326752094353642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-65110212048227688312014-11-25T19:21:15.625+01:002014-11-25T19:21:15.625+01:00@Anonym: Jag måste säga att jag inte vet. Har du a...@Anonym: Jag måste säga att jag inte vet. Har du använt för liten damejeanne? Kan du inte bara tömma den på en del vätska så att du får plats med fler sockerbitar.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-72071733574818032452014-11-25T18:08:31.276+01:002014-11-25T18:08:31.276+01:00Hej! Jag har nu ca 4veckor kvar utav tiden men vin...Hej! Jag har nu ca 4veckor kvar utav tiden men vinet rinner ut snabbt så fort jag bara gör någon öppning så jag kan inte lägga i några sockerbitar. Har ni någon tips ni kan ge mig på hur jag ska göra? Tack på förhand!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-84022555076212688442013-11-09T18:28:21.406+01:002013-11-09T18:28:21.406+01:00@Stefan: Sockras i tre månader. Därefter vila någr...@Stefan: Sockras i tre månader. Därefter vila några veckor (gärna på ett svalare ställe). Sila och häll upp på flaskor. Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-19179946095212042112013-11-09T14:25:15.119+01:002013-11-09T14:25:15.119+01:00Hej!
Jag har kört med strösocker motsvarande mängd...Hej!<br />Jag har kört med strösocker motsvarande mängd i två månader nu. Vad jag förstår av receptet så ska man låta det vila nu den sista månaden och då inte tillsätta socker. Stämmer det? Detta är första gången jag gör något sånt här så jag är rätt novis...<br /><br />M.v.h.<br />///Stefan<br />bmw_ixenhttps://www.blogger.com/profile/07458759019266426357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-91636477054843049702013-09-06T22:09:38.230+02:002013-09-06T22:09:38.230+02:00Så sant.
Ingenting är omöjligt .... det omöjliga t...Så sant.<br />Ingenting är omöjligt .... det omöjliga tar bara längre tid.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-59508117064152986792013-09-06T19:17:22.010+02:002013-09-06T19:17:22.010+02:00Tack Karin för råd.
LYCKA - VI KLÄMDE TILL MED 2,5...Tack Karin för råd.<br />LYCKA - VI KLÄMDE TILL MED 2,5 DL SOCKER - NU "PUTTRAR" DET I TUNNAN!<br /><br />Vi hittade vårt gamla recept i vår grund...mössen hade smakat lite på det (inte gott tack o lov).<br />Där stod 3,5 dl strösocker 1 gång i veckan - 10 ggr - <br />Så nu blir det så i fortsättningen.<br />Man ska aldrig ge upp!SOBEhttps://www.blogger.com/profile/02169452467795702110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-30869147684037116202013-08-26T18:58:30.701+02:002013-08-26T18:58:30.701+02:00Varför inte testa att tillsätta vinjäst, 1g vinsva...Varför inte testa att tillsätta vinjäst, 1g vinsvavla och några gram jästnärsalt så får du se om du kan få igång satsen igen. <br />Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-6818519265777513552013-08-26T17:51:49.205+02:002013-08-26T17:51:49.205+02:00Hjälp! Har satt en sats en ditt recept - Hade tidi...Hjälp! Har satt en sats en ditt recept - Hade tidigare ett gammalt recept med strösocker 1 gång/vecka. TROR att det var 2,5 dl. Nu började vi med socker bitar - enl ditt recept, men nya sockerbitar är inte lika de gamla - dessutom är locket på tunnan jättesvårt att öppna, så efter 6 dagar hällde vi i 2,5 del strösocker. Det verkar stå still - vad gör man? Nån som vet?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-82842517713303491092013-08-18T14:28:30.531+02:002013-08-18T14:28:30.531+02:00@Elina: Vem vet. Det borde funka, kan man tycka. S...@Elina: Vem vet. Det borde funka, kan man tycka. Socker som socker ... bitsocker är ju ihoppressat strösocker. Recept på bitsockervin har gammalt ursprung. Då bestod det klassiska bitsockret av hårt pressat socker som det tog lång tid att lösa upp. Numera finns bitsocker i många olika varianter där både hårdheten och storleken på sockerbiten skiljer sig åt.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-57423140166718267392013-08-18T12:52:37.942+02:002013-08-18T12:52:37.942+02:00Hej! Finns det en anledning till att det är just b...Hej! Finns det en anledning till att det är just bitsocker, eller kan man använda motsvarande mängd vanligt strösocker?Elinahttps://www.blogger.com/profile/08011355499450816875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-14914575823246211422013-08-02T19:13:37.180+02:002013-08-02T19:13:37.180+02:00Hej Sven-Åke,
Va' bra och tack för att du vil...Hej Sven-Åke, <br />Va' bra och tack för att du ville berätta det. Det förenklar ju hela vinproceduren betydligt.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-39568050434088084032013-08-02T19:01:09.462+02:002013-08-02T19:01:09.462+02:00Hej!
Gjorde detta vin i ett Höganäskrus utan lock ...Hej!<br />Gjorde detta vin i ett Höganäskrus utan lock och skakningar eller dyligt. Stoppade bara i sockerbitar varje dag. Nu 3-4 år senare på flaska är vinet fantastiskt gott. <br />Sven-ÅkeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-50991608317392309932012-08-04T14:48:05.019+02:002012-08-04T14:48:05.019+02:00En del menar i stället att man ska lagra i 3-4 år ...En del menar i stället att man ska lagra i 3-4 år innan det blir riktigt bra.Bengt Danielhttps://www.blogger.com/profile/15879009125385464706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-37536783078244453902011-11-05T11:44:45.093+01:002011-11-05T11:44:45.093+01:00@Björn: Det här svartvinbärsvinet är ju inget star...@Björn: Det här svartvinbärsvinet är ju inget starkvin. Du kan alltså i princip inte hoppas på är att det ska ligga och bli bättre med lång lagring. Varför inte experimentera... göm och "glöm" bort en flaska i 5-10 år och se vad som händer med det.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-41202000375867524602011-11-05T10:59:19.457+01:002011-11-05T10:59:19.457+01:00Jag undrar hur länge vinet skall lagras efter det ...Jag undrar hur länge vinet skall lagras efter det hälls upp på flaskor?<br />MVH BjörnAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-7638365888711493732009-08-08T17:22:55.830+02:002009-08-08T17:22:55.830+02:00Hej!
Skulle bara vilja veta, angående svartvinbärs...Hej!<br />Skulle bara vilja veta, angående svartvinbärsvinet, om man ska ventilera den sista månaden eller låta flaskan vara stängd?Bengt Danielhttps://www.blogger.com/profile/15879009125385464706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-78416498241545950632007-08-16T19:26:00.000+02:002007-08-16T19:26:00.000+02:00Camilla: Kul att det blev bra och inte för sött. R...Camilla: Kul att det blev bra och inte för sött. Receptet är gammalt, 1940-50-tal vill jag minnas. <BR/><BR/>Jag har sett sockerbitsvinrecept med plommon också: <BR/>3 kg Plommon <BR/>3 kg Bitsocker <BR/>5 l Vatten<BR/><BR/>Det kan ju vara ett alternativ för den som har egna plommonträd.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-45945877200495613512007-08-16T15:32:00.000+02:002007-08-16T15:32:00.000+02:00Jag gjorde enligt ditt recept för ett år sedan och...Jag gjorde enligt ditt recept för ett år sedan och nu är det dags för en andra omgång! Vinet blev jättebra och har en liten antoning av Sherry. Tack för att du delade med dig av ditt recept!Camillahttps://www.blogger.com/profile/10093202717574202507noreply@blogger.com