tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post269860920923225971..comments2023-12-05T22:54:18.662+01:00Comments on Favoritrecept: ÄppelmarängKarin W.http://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-7774864214676688822007-04-12T15:01:00.000+02:002007-04-12T15:01:00.000+02:00Visst är det samma "solros"/ostdip :)! Oj, vad sma...Visst är det samma "solros"/ostdip :)! Oj, vad smarrigt!<BR/><BR/>Nej, nu blir det pannkakor istället...<BR/><BR/>Allt gott!<BR/>AnitaAnitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-72869154942408577402007-04-12T11:42:00.000+02:002007-04-12T11:42:00.000+02:00Ansjovisröran "Solöga" var faktiskt en stående rät...Ansjovisröran "Solöga" var faktiskt en stående rätt till söndagslunchen hemma, Smulan. Men mamma använde bara ansjovis, hackad gul lök och så äggulan (solen) i mitten. Din oströra (fast med röd hackad lök och röd rom) har jag uppskriven på en lapp. Då kallas den "Ann-Sofie röra" av någon anledning. Ett liknande recept har jag här på bloggen under namnet <A HREF="http://favoritrecept.blogspot.com/2006/05/ostdip.html" REL="nofollow">Ostdip</A> Gott det med.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-70845778268330324692007-04-12T07:12:00.000+02:002007-04-12T07:12:00.000+02:00Den efterrätten såg god ut! Mums.Jag har en rätt s...Den efterrätten såg god ut! Mums.<BR/><BR/>Jag har en rätt som jag också kallar solöga, men som är något helt annat:<BR/><BR/>200 g philadefia-ost<BR/>1 finhackad liten lök<BR/>1 creme fraiche<BR/>Liite salt och peppar<BR/><BR/>Allt röres ihop och breds ut på ett fat. Låt stå kallt (kylskåp)ett par timmar. Bred till sist över gul (eller svart rom) över ostmassan. Ätes med saltade kex.<BR/>Jättegott!<BR/><BR/>Hälsningar AnitaAnitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.com