tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post115260766618209475..comments2023-12-05T22:54:18.662+01:00Comments on Favoritrecept: Sockerkaka med röda bärKarin W.http://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-52402669197085883402014-05-29T20:21:16.155+02:002014-05-29T20:21:16.155+02:00Jättegod kaka - tack för receptet!Jättegod kaka - tack för receptet!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-69897944646186754382010-07-08T23:18:49.594+02:002010-07-08T23:18:49.594+02:00Anonym: Bättre svara än aldrig:)Anonym: Bättre svara än aldrig:)Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-78210449253404956602010-07-06T19:00:08.943+02:002010-07-06T19:00:08.943+02:00Tack Karin, hade tinat min frysta bär innan men få...Tack Karin, hade tinat min frysta bär innan men får prova att mjöla nästa gång. (ledsen att jag svarar så sent)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-53018819633011513542010-06-13T18:13:46.235+02:002010-06-13T18:13:46.235+02:00Anonym: Använder du frysta bär? De har alltid en t...Anonym: Använder du frysta bär? De har alltid en tendens att genast vilja söka sig mot botten. Speciellt om kaksmeten är tunn och inte tjock. <br /><br />När man tillsätter blåbär, vinbär, hallon, choklad, russin, hackade nötter och så vidare i en smet och tillsatserna sjunker så beror det på tyngdkraften... eller gravitationen som det heter på finare språk.<br /><br />För att sätta stopp för det kan man om man vill prova med att mjöla tillsatserna. I det här fallet bären. Då bör dom absolut kunna hålla sig på plats. <br /><br />En annan sak att tänka på är att när bären lagts i smeten ska kaksmeten in i ugnen omedelbart och utan dröjsmål. Ugnsvärmen "låser" så att säga bären på plats och de hinner aldrig sjunka till botten.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-44226721272668358172010-06-13T17:31:51.217+02:002010-06-13T17:31:51.217+02:00Bären sjunker alltid till botten för mej... hur un...Bären sjunker alltid till botten för mej... hur undviker man det eg.?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-59373190258752808372009-01-03T16:04:00.000+01:002009-01-03T16:04:00.000+01:00Hej, jag har inga exakta mått på glasyren. Det fin...Hej, jag har inga exakta mått på glasyren. Det finns "miljoner" recept på Philadelphiaglasyr. Du kan t ex helt strunta i smöret/margarinet och göra glasyren enklare och magrare. Ta 300 gram rumstempererad Philadelphia cream cheese, 2-3 dl florsocker eller mer.. det beror helt på hur söt glasyr du vill ha ... 1 tsk vaniljsocker. Vispa allt fluffigt och rör ner 2-3 droppar röd karamellfärg om du vill ha färg.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-27526896951468311692009-01-03T14:41:00.000+01:002009-01-03T14:41:00.000+01:00hej igen hur mycket av allt från glasyren ska de v...hej igen hur mycket av allt från glasyren ska de vara ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-68985898359797822832009-01-02T23:28:00.000+01:002009-01-02T23:28:00.000+01:00Hej Anonym: Kakan är klar när den börjar släppa fr...Hej Anonym: Kakan är klar när den börjar släppa från kanten ... man ser när ytterkanterna drar sig inåt från bakformen ... det kan variera men 35-40 minuter kan vara ett riktmärke.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-15596650998445129062009-01-02T16:28:00.000+01:002009-01-02T16:28:00.000+01:00varför finns det ingen tid på hur länge den ska va...varför finns det ingen tid på hur länge den ska vara inne i ugnen?<BR/><BR/>BigittaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-48439805082439648692008-05-01T21:40:00.000+02:002008-05-01T21:40:00.000+02:00Hej Fredrik: Hallon och blåbär minsann ... Vad sk...Hej Fredrik: Hallon och blåbär minsann ... Vad ska vi kalla den kakan? Drottningkaka kanske?Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27261009.post-85121907899943447282008-05-01T16:55:00.000+02:002008-05-01T16:55:00.000+02:00Den här kakan blir toppen med blåbär och hallon! R...Den här kakan blir toppen med blåbär och hallon! Riktigt god och roligt att bjuda på!<BR/><BR/>FredrikAnonymousnoreply@blogger.com