600 g abborrfilé
FRITYRSMET:
2 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 msk smält smör
1 nypa salt
1 krm peppar
1 äggvita
olja till fritering
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda mjöl, mjölk, det smälta smöret, salt och peppar
2. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner i smeten
3. Doppa abborrfiléerna en och en i smeten
4. Låt dem ligga och torka en stund
5. Friteras gyllenbruna i het olja (180 grader)
6. Låt fettet rinna av på hushållspapper
De friterade fiskarna bör serveras rykande heta med färskpotatis och en god remouladsås.Friterade abborrfiléer är minst lika gott som friterade räkor. En riktig delikatess.
Restauranger kring Genévesjön i Schweiz brukar ha friterad abborre som specialitet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.