lördag, juni 17, 2006

Friterade abborrfiléer

Friterad abborre













600 g abborrfilé

FRITYRSMET:
2 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 msk smält smör
1 nypa salt

1 krm peppar
1 äggvita


olja till fritering

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda mjöl, mjölk, det smälta smöret, salt och peppar
2. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner i smeten
3. Doppa abborrfiléerna en och en i smeten
4. Låt dem ligga och torka en stund
5. Friteras gyllenbruna i het olja (180 grader)
6. Låt fettet rinna av på hushållspapper

De friterade fiskarna bör serveras rykande heta med färskpotatis och en god remouladsås.Friterade abborrfiléer är minst lika gott som friterade räkor. En riktig delikatess.
Restauranger kring Genévesjön i Schweiz brukar ha friterad abborre som specialitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.