Kokosstänger |
50 g smör
½ dl vit sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
GLASERING:
175-200 g ljus blockchoklad
25 g kokosfett
bakplåtspapper
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull
2. Sjud i 5 minuter
3. Rör ner kokosen, blanda väl och slå upp smeten på bakplåtspapper
4. Forma en kaka som är cirka 1½ cm tjock
5. Låt kakan kallna och stelna i kylskåpet
6. Skär sedan i avlånga munsbitar
7. Smält chokladen i vattenbad och blanda den med kokosfettet
8. Ta det från värmen, ställ lite på kant - (samla all choklad på ena sidan)
9. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt - (enklast med hjälp av två gafflar)
Låt bitarna rinna av lite innan de läggs på ett nytt bakplåtspapper
Kakor till kaffet eller godis? Välj själv! Försvinnande goda är de här godsakerna i alla fall. Förvara dem i kylskåpet. Om det blir några kvar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.