4 personer
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1-1½ msk balsamvinäger
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden
2. Skala och hacka vitlöken
3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna
4. Salta och peppra
5. Blanda, grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta
6. Lägg i kycklingen och vitlöken
7. Koka under lock i cirka 5 minuter
Servera med kokt potatis och morötter. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Buffé.
http://www.ica.se/recept/oreganokyckling-433508/
Det är en mycket god, snabb och lättlagad kycklingrätt, som passar både stora och små. Använder man torkad oregano kan man strö finhackad persilja över såsen för färgens skull.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.