tisdag, augusti 15, 2006

Enkel pepparstek på fläskfilé














4 personer

6 hg fläskfilé
smör
1 tsk salt
3/4 - 1 msk krossad svartpeppar
1-2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär filén i cirka 2½ cm tjocka skivor
2. Platta ut skivorna med knuten hand
3. Stek skivorna i sparsamt med smör 3-4 minuter på varje sida
4. Salta och strö över den krossade pepparen
5. Lägg upp köttet på ett varmt fat
6. Vispa ur stekpannan med grädden och smaka av med eventuellt mera salt

Servera pepparsteken med gräddskyn, brynt potatis och en tomatsallad.
Pepparsteken kan också flamberas. Häll i så fall ½ dl konjak över den färdigstekta fläskfilén i stekpannan. Det hela måste vara riktigt varmt om flamberingen ska lyckas. Ha ett lock till hands! Tänd på med en tändsticka och släck med ett par matskedar grädde eller med locket. Ta upp köttet efter flamberingen och vispa ur stekpannan med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.