söndag, september 10, 2006

Ättikströmming

Kvällsgott utan pretentioner

4 personer

1 kg strömmingsfiléer
1 dl ströbröd + ½ dl vetemjöl till panering
1 ½ tsk salt
smör till stekning
1 stor rödlök
5 kryddpepparkorn

LAG:

1 dl ren ättika (24%)
3 dl vatten
3 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Klipp bort ryggfenan på strömmingen
2. Häll ströbröd blandat med vetemjöl och salt på en tallrik
3. Panera strömmingsfiléerna och låt dem ligga och torka en stund
4. Stek dem vackert bruna, ett par minuter på varje sida, i smör
5. Skala och skiva rödlöken tunt
6. Varva strömmingen med lök och krossad kryddpeppar i en skål
7. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull
8. Låt lagen svalna, häll den sedan över strömmingen och ställ kallt i minst 30 minuter

Servera denna goda strömming på en knäckemacka med ett glas ljust lageröl (och eventuellt också en snaps).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.