måndag, december 18, 2006

Romgravad strömming

4 personer

600-700 g rensad strömming (utan ryggben)
(Obs! Frys färsk fisk först för säkerhets skull)

ÄTTIKSLAG:
5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1 ½ msk salt



SÅS:
1 dl majonnäs
3/4 dl gräddfil
2 msk svensk senap
12-15 stötta vitpepparkorn
½ gul lök, finhackad
1 stor krossad vitlöksklyfta
½ dl hackad dill
2-3 msk rom


GARNERING:
citronskivor, rom och dillvippor


GÖR SÅ HÄR:
1. Dra skinnet av strömmingen så att det blir filéer
2. Blanda till ättikslagen och lägg i strömmingen
3. Ställ kallt över natten
4. Slå upp strömmingarna i durkslag och låt dem rinna av
5. Blanda alla ingredienser till såsen men spar 1 msk av rommen till dekoration
6. Vänd ner strömmingen i såsen
7. Garnera med dill, citronskivor och rom

Vill Du vara lyxig använder Du löjrom eller annan fin rom. Men enklare rom t ex ishavsrom fungerar lika bra. Hållbarheten är ca 1 vecka i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.