tisdag, januari 22, 2008

Knapriga Cornflakespanerade Kycklingklubbor

KycklingklubborOm någon för 10-15 år sedan hade gett mig förslaget att panera kyckling med cornflakes, skulle jag förmodligen ha höjt förvånande på ögonbrynen både en och två gånger.

Häromdagen fann jag ett recept på Partykyckling på Recept & Mer - Coop och bestämde mig med viss tveksamhet för att pröva om det kunde fungera. Min man var skeptisk och i sanningen namn var jag det också - men inte nu längre.

Det här kommer jag att göra fler gånger. Paneringen bör även fungera fint på ugnsstekta skinnfria filéer av kyckling.

INGREDIENSER:
4-6 personer

1 kg frysta kycklingklubbor
3 dl cornflakes
1 tsk salt
½ tsk pepparmix
½ tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
100 g smält smör

GÖR SÅ HÄR:
1. Tina och torka av kycklingklubborna
2. Värm ugnen till 175º.
3. Häll cornflakes och kryddor i en plastpåse.
4. Krossa flingorna mycket fint.
5. Doppa kycklingklubborna i det smälta smöret.
6. Panera dem sedan i cornflakesblandningen.
7. Lägg kycklingklubborna i en smord eldfast form.
8. Stek i mitten av ugnen i 40 - 50 minuter.

4 kommentarer:

  1. Ännu ett spännande recept att pröva!
    Tack Karin!

    SvaraRadera
  2. Hej Smulan, Det kan man knappt tro, att finkrossade cornflakes fungerar till panering. Jag var rädd att det skulle bli bränt.

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag åt det första gången när jag bodde i Estland. Är otroligt populärt där och det smakar faktiskt riktigt bra!

    SvaraRadera
  4. Hej Designtjejen! För mig är det en ny smakupplevelse. Tummen upp!

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.