När strömmen gick och ett Trangia-spritkök blev räddningen.....
Tillagningstid: ca 30-35 minuter
INGREDIENSER:
4 portioner
1 pkt djupfryst fisk
3 msk vetemjöl+ lite salt
SÅS:
1 liten tub kaviar med dill
smör
1 dl grädde
2-3 msk finriven ost
färska dillvippor
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär knappt tinad fisk i 1- 2 cm tjocka bitar.
2. Doppa fiskbitarna i lättsaltat vetemjöl.
3. Lägg dem i en smord värmetålig form.
4. Kläm ut kaviaren i toppar över fisken - hela tuben går inte åt.
5. Lägg på dill, klicka på smör, tillsätt grädde och strö över osten.
6. Lägg över ett tättslutande lock eller folie.
7. Sätt fiskformen över en kastrull med kokande potatis.
8. När potatisen är kokt är fisken klar.
Recepttävling
För tillfället pågår en recepttävling på Svensk Fisksoppa.
Syftet är att öka intresset för att äta fisk genom att få fram Sveriges godaste fisksoppa. Både proffskockar och amatörer kan delta. Det finns två olika klasser och sista tävlingsdag är 31 maj.
Här kan du se och rösta på de tävlingsbidrag som hittills lämnats in 4 Se recept och rösta
Vilken som slutligen ska vinna ära, berömmelse och förstapris bestäms av en jury - fast skaparen av det recept som fått flest röster går inte heller lottlös ur tävlingen.
Fin blogg du har, läs gärna våran!
SvaraRaderakokvran.blogg.se
Hmm...
SvaraRaderaMin sökning på kokvran.blogg.se matchade inte något dokument.
Testa skriva in www.kokvran.blogg.se
SvaraRaderafunkade för mig och när datorn hittade sidan försvann sedan www och blev http://kokvran.blogg.se/ vet inte varför men ja så blev det.
Kul tips! Gilar ju verkligen soppa. Är dock lite dålig på att tillaga fisk men jag kommer nog rösta i alla fall.
Emma: Nu fungerade adressen.
SvaraRaderaJag brukar göra fisksoppa ibland men jag har inget recept som jag kan tävla med. De görs efter Kajsa Warg-principen "man tager vad man haver".
Det var ett smart sätt att laga mat på när strömmen är borta.
SvaraRaderaShopping Bitch: Ja, när strömmen försvinner är det ett elände på många vis och nöden är som bekant uppfinningarnas moder.
SvaraRadera