måndag, juni 26, 2006

Gambas al ajillo


Kvällsgott för 4 personer

500 g skalade räkor
8 vitlöksklyftor
1 liten chilipeppar
matolja
1 msk paprikapulver
salt

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och hacka vitlöken
2. Dela, skrapa ur kärnor ur chilipepparn och finhacka den
3. Hetta upp rikligt med olja i en panna.
4. Fräs chili- och vitlökshacket ett par minuter
5. Öka värmen, lägg i räkorna och fräs h ö g s t 1 minut
6. Rör ner paprikapulvret
7. Smaka av med salt

Servera omedelbart annars blir räkorna sega. Ät med ett gott vitt bröd till - att suga upp den goda oljan med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.