måndag, juni 26, 2006
Gambas al ajillo
Kvällsgott för 4 personer
500 g skalade räkor
8 vitlöksklyftor
1 liten chilipeppar
matolja
1 msk paprikapulver
salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka vitlöken
2. Dela, skrapa ur kärnor ur chilipepparn och finhacka den
3. Hetta upp rikligt med olja i en panna.
4. Fräs chili- och vitlökshacket ett par minuter
5. Öka värmen, lägg i räkorna och fräs h ö g s t 1 minut
6. Rör ner paprikapulvret
7. Smaka av med salt
Servera omedelbart annars blir räkorna sega. Ät med ett gott vitt bröd till - att suga upp den goda oljan med.
Labels:
kvällsgott,
olja,
räkor,
vitlök
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.