PAJDEG:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i formen.
5. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
En god och lättlagad paj att servera som efterrätt med vispad grädde.
Den här kommer att bli måndagens godis tror jag bestämt. Tack för tipset.
SvaraRadera// Daniel
Du kommer inte att bli besviken.
SvaraRaderaSnabbt och enkelt fixas en festlig efterrätt. Räcker till minst 6 matglada personer.
//Karin
PS:Det går förstås lika bra att använda egenhändigt finfördelade ananasringar. Låt bara mesta möjliga vätska rinna av i båda fallen.
SvaraRaderaDet är ingen fara! Tack för ett gott recept säger jag då! Bakade pajen i söndags och den smakar ljuvligt :)!
SvaraRaderaJättegott och vill man ha den lite annorlunda kan man göra en "Tropisk paj" genom att blanda i ca 1/2-1 dl kokos i ananassmeten.
SvaraRaderaByt ut grädden mot vaniljkesella är också ett gott tips!
Tack för ditt tips Suss. Jag gillar kokossmak så det tror jag blir gott. Vaniljkesella har jag aldrig köpt...tror inte att det finns i min butik. Jag bor i ett litet samhälle och sortimentet är ganska begränsat här. Ska kolla i alla fall.
SvaraRaderaDet är mycket godare med vaniljvisp till än grädde! :)
SvaraRaderaHej Sandra... en annan fördel med vaniljvispen är ju att den är mycket magrare än grädde. Har du provat att frysa vaniljvispen? Då blir det glass.
SvaraRaderaDenna var god, och sex matglada personer var litet i överkant, en godissugen flickvän räckte
SvaraRaderaHej Anonym, det förstår jag. Hos oss brukar pajen bara räcka till 4 personer.
SvaraRaderaDenna med vaniljglass och en fransk chokladtårta med grädde så har vi efterrätten klar på nyår... kram kram
SvaraRaderaEnbart vaniljglass är absolut det godaste till-
SvaraRaderaHej Anonym: Lite mjuk och halvsmält vaniljglass då...
SvaraRaderaKan inte du ha några bilder på dina recept jag vill gärna se lite hur den ser ut.
SvaraRaderaSNÄLLA KAN DU INTE FIXA DET:(
Hej Anonym: När jag startade den här bloggen hade jag ingenting att ta kort med. Därför finns inga bilder på den här pajen. Men just den här pajen är väldigt populär och bilder finns på många andra bloggar.
SvaraRaderaT ex här: angelpearls.blogspot.com/2008/05/recept-ananaspaj.html
Hej.
SvaraRaderaJa det här är ett toppenrecept. Bara en enda kastrull att diska efteråt eftersom jag blandar fyllningen i den också. Jag låter inte ens ananasen rinna av, det blir jättebra.
Anonym: Blir inte pajens botten väldigt blöt om inte ananasen får rinna av lite? Du kanske förgräddar pajskalet?
SvaraRaderaVerkligen super gott recept! Kan jag gott rekommendera! Tack =)
SvaraRaderaDet värsta med den här pajen är att den är beroendeframkallande!
SvaraRaderaÄlskar den verkligen! <3
@Elin Svensson: Det finns värre saker att bli beroende av, eller hur?
SvaraRaderaHej !
SvaraRaderaVet du om man kan göra den i aluminiumformar och frysa in den ?
MVH Malin
@Malin: Att göra pajen i aluminiumformar och frysa den har jag inte provat men googlar man på "frysa ananaspaj" får man en träff på kokaihop.se. Där står: "Den går att frysa och tas upp nån timme före gästerna kommer. Istället för att köpa färdiga tårtor i affären kan man ha denna i frysen".
SvaraRaderaHej denna paj är sååå omtyckt.kan komma med tipset att jag brukar frysa den har även provat att göra den med olika bär och frukter tex päron och det har varit uppskattat men ananas är ändå favoriten bland mina gäster och vänner
SvaraRaderaHelena: Jag är själv barnsligt förtjust i ananas och därför har jag så svårt att tänka mig att göra den här pajen med bär eller andra frukter. Men jag skulle inte vara rädd för att prova med annan frukt. Det kommer jag helt säkert att göra någon gång.
SvaraRaderaRiktigt gott med ananaspaj, brukar göra en liknande paj som alla älskar hemma hos oss!
SvaraRaderaMatskafferiet: Ananaspaj med sina rena fina smaker brukar gå hem hos de flesta.
SvaraRaderavad gott
SvaraRaderayvonne pira
SvaraRaderayvonne2013@hotmail.se tar gärna i mot mat och bak resept
SvaraRadera