lördag, april 29, 2006

Ananaspaj

PAJDEG:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i formen.
5. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.

En god och lättlagad paj att servera som efterrätt med vispad grädde.



29 kommentarer:

  1. Den här kommer att bli måndagens godis tror jag bestämt. Tack för tipset.

    // Daniel

    SvaraRadera
  2. Du kommer inte att bli besviken.
    Snabbt och enkelt fixas en festlig efterrätt. Räcker till minst 6 matglada personer.
    //Karin

    SvaraRadera
  3. PS:Det går förstås lika bra att använda egenhändigt finfördelade ananasringar. Låt bara mesta möjliga vätska rinna av i båda fallen.

    SvaraRadera
  4. Det är ingen fara! Tack för ett gott recept säger jag då! Bakade pajen i söndags och den smakar ljuvligt :)!

    SvaraRadera
  5. Jättegott och vill man ha den lite annorlunda kan man göra en "Tropisk paj" genom att blanda i ca 1/2-1 dl kokos i ananassmeten.
    Byt ut grädden mot vaniljkesella är också ett gott tips!

    SvaraRadera
  6. Tack för ditt tips Suss. Jag gillar kokossmak så det tror jag blir gott. Vaniljkesella har jag aldrig köpt...tror inte att det finns i min butik. Jag bor i ett litet samhälle och sortimentet är ganska begränsat här. Ska kolla i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Det är mycket godare med vaniljvisp till än grädde! :)

    SvaraRadera
  8. Hej Sandra... en annan fördel med vaniljvispen är ju att den är mycket magrare än grädde. Har du provat att frysa vaniljvispen? Då blir det glass.

    SvaraRadera
  9. Denna var god, och sex matglada personer var litet i överkant, en godissugen flickvän räckte

    SvaraRadera
  10. Hej Anonym, det förstår jag. Hos oss brukar pajen bara räcka till 4 personer.

    SvaraRadera
  11. Denna med vaniljglass och en fransk chokladtårta med grädde så har vi efterrätten klar på nyår... kram kram

    SvaraRadera
  12. Enbart vaniljglass är absolut det godaste till-

    SvaraRadera
  13. Hej Anonym: Lite mjuk och halvsmält vaniljglass då...

    SvaraRadera
  14. Kan inte du ha några bilder på dina recept jag vill gärna se lite hur den ser ut.
    SNÄLLA KAN DU INTE FIXA DET:(

    SvaraRadera
  15. Hej Anonym: När jag startade den här bloggen hade jag ingenting att ta kort med. Därför finns inga bilder på den här pajen. Men just den här pajen är väldigt populär och bilder finns på många andra bloggar.
    T ex här: angelpearls.blogspot.com/2008/05/recept-ananaspaj.html

    SvaraRadera
  16. Hej.

    Ja det här är ett toppenrecept. Bara en enda kastrull att diska efteråt eftersom jag blandar fyllningen i den också. Jag låter inte ens ananasen rinna av, det blir jättebra.

    SvaraRadera
  17. Anonym: Blir inte pajens botten väldigt blöt om inte ananasen får rinna av lite? Du kanske förgräddar pajskalet?

    SvaraRadera
  18. Verkligen super gott recept! Kan jag gott rekommendera! Tack =)

    SvaraRadera
  19. Det värsta med den här pajen är att den är beroendeframkallande!
    Älskar den verkligen! <3

    SvaraRadera
  20. @Elin Svensson: Det finns värre saker att bli beroende av, eller hur?

    SvaraRadera
  21. Hej !
    Vet du om man kan göra den i aluminiumformar och frysa in den ?

    MVH Malin

    SvaraRadera
  22. @Malin: Att göra pajen i aluminiumformar och frysa den har jag inte provat men googlar man på "frysa ananaspaj" får man en träff på kokaihop.se. Där står: "Den går att frysa och tas upp nån timme före gästerna kommer. Istället för att köpa färdiga tårtor i affären kan man ha denna i frysen".

    SvaraRadera
  23. Hej denna paj är sååå omtyckt.kan komma med tipset att jag brukar frysa den har även provat att göra den med olika bär och frukter tex päron och det har varit uppskattat men ananas är ändå favoriten bland mina gäster och vänner

    SvaraRadera
  24. Helena: Jag är själv barnsligt förtjust i ananas och därför har jag så svårt att tänka mig att göra den här pajen med bär eller andra frukter. Men jag skulle inte vara rädd för att prova med annan frukt. Det kommer jag helt säkert att göra någon gång.

    SvaraRadera
  25. Riktigt gott med ananaspaj, brukar göra en liknande paj som alla älskar hemma hos oss!

    SvaraRadera
  26. Matskafferiet: Ananaspaj med sina rena fina smaker brukar gå hem hos de flesta.

    SvaraRadera
  27. yvonne2013@hotmail.se tar gärna i mot mat och bak resept

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...