tisdag, juni 20, 2006
Paprikasallad
INGREDIENSER:
4 gula paprikor
4 gröna paprikor
4 röda paprikor
6 medelstora gula lökar
LAG:
3 dl ättikssprit
6 dl vatten
5 dl strösocker
2 msk salt
1 tsk kryddpepparkorn
några kvistar dragon
GÖR SÅ HÄR:
1. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor
2. Skala lökarna och hacka dem
3. Koka upp lagen
4. Lägg i paprika och lök
5. Koka upp och koka sedan i ett par minuter
6. Lägg salladen i rena, varma glasburkar och sätt på lock
Salladen passar som tillbehör till kött, och fisk. Den passar också som smaksättare i sallader och pastarätter. Förvara salladen svalt. Den håller sig ungefär ett år, men förlorar med tiden lite av sina vackra färger.
Gamla favoriter, det är det jag också skriver om. Trevlig sajt!
SvaraRaderaJag har varit och är en notorisk receptsamlerska.
SvaraRaderaMen jag hade ingen som helst ordning på recepten. Lösa lappar låg i lådor och skåp. Hopplöst omöjligt till slut att hitta i röran. Det här är ett bättre sätt.