tisdag, juni 20, 2006

Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter
4 personer

6 potatisar (500 g)
½ kålrot (300 g)
4 morötter (300 g)
2 palsternackor (200 g)
1 dl olivolja (eller annan olja)
ett par kvistar färsk rosmarin
några hackade färska salviablad
eller torkade örtkryddor (1 tsk vardera)
1 tsk salt

1 krm svartpeppar
hackad persilja

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 225 grader
2. Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar
3. Häll lite olja i en långpanna
4. Lägg i rotfrukterna
5. Ringla över olja, strö på örtkryddor, salt och peppar
6. Rosta i cirka 40 minuter eller tills tärningarna är knapriga och har fått fin färg
7. Vänd dem några gånger under tiden
8. Strö över hackad persilja

Rotfrukter hör till vår svenska matlagning, men passar också in i nyare tids matlagning. Att servera den cypriotiska osten halloumi som tillbehör till rostade rotsaker smakar mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.