4 portioner
8 medelstora råa potatisar1 finhackad gul lök1 krossad vitlöksklyfta2 dl riven ost, t ex Svecia1 tsk salt1 krm vitpeppar2 dl grädde2 msk smörGÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 225 grader
2. Skala potatisen
3. Skär den i tunna skivor
4. Varva potatis, lök, vitlök och ost i en ugnssäker form
5. Strö salt och vitpeppar mellan varven
6. Häll på grädden och strö över lite ost
7. Klicka över smör
8. Grädda i ugnen cirka 45 minuter.
Om man använder färskpotatis med tunt skal behöver de inte skalas, utan skrubba bara av dem. Servera potatisgratängen till exempelvis
marinerad biff .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.