onsdag, juli 12, 2006

Rödspätta i dill och ostsås

4 portioner

600 g djupfryst spättafilé
1 tsk salt
1 krm peppar
2½ dl fiskbuljong (tärning + vatten)
125 g naturell färskost
1 dl hackad dill
1-2 msk ljus maizenaredning

GÖR SÅ HÄR:

1. Tina fiskfiléerna
2. Lägg ut dem på en skärbräda, strö över salt och peppar
3. Rulla ihop och lägg spättan i en traktörpanna
4. Häll på buljong och sjud under lock cirka 5 minuter
5. Ta upp spättan och lägg på ett fat
6. Klicka i ost i traktörpannan och tillsätt dill
7. Mixa såsen slät med en mixerstav och koka upp
8. Vispa i maizenaredningen och koka cirka 1 minut
9. Lägg fiskrullarna i såsen

Servera spättarullarna i såsen tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och bröd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.