torsdag, maj 11, 2006

Morotsbullar

(cirka 40 stycken)

75 g färsk jäst
2½ dl ljummet vatten
½ dl mjölk
1 liter rårivna morötter
1 dl smält smör
1 dl apelsinjuice (koncentrerad)
½ dl ljus brödsirap med malt
1½ dl kesella
1½ msk salt
½ liter grahamsmjöl
cirka 2 liter vetemjöl Special


GÖR SÅ HÄR:
1. Lös upp jästen i ljummet vatten
2. Värm mjölken till 37 grader
3. Blanda alla ingredienserna, men bara hälften av vetemjölet
4. Kör i matberedare i 5 minuter
5. Tillsätt resten av mjölet och kör ytterligare en stund
6. Låt degen jäsa i 40 minuter
7. Knåda ihop degen, forma till längder och skär i lagom stora bullar
8. Doppa bullarna i mjöl innan de läggs på plåtar
9. Jäs bullarna på plåt i 30 minuter
10.Grädda i 175-200 graders ugn i 15-20 minuter
11.Låt kallna under duk

Härliga bullar med läcker färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...