fredag, maj 12, 2006
Räkgratinerad fisk
4 port
Ca 600 g fiskfiléer, färska eller djupfrysta
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
GRATÄNGSÅS:
ca 200 g skalade räkor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl spad från fisken
2 dl vispgrädde
1½ dl riven lagrad ost
salt och pepparGÖR SÅ HÄR:
1. Tina fisken något om den är frusen och skär i 2 cm breda bitar
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta och peppra
4. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugnen i 15-20 minuter
5. Ta ut fisken och spar spadet som bildats
6. Höj ugnsvärmen till 250 grader
7. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om
8. Tillsätt grädden och koka 3-5 minuter
9. Blanda försiktigt ner räkorna
10.Smaka av såsen med salt och peppar
11.Häll såsen över fisken, strö över osten och gratinera i ugnen ca 10 minuter
Serveras med pressad potatis och grönt.
Labels:
fisk,
gratinerad,
ost,
räkor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det skall bli spännande och se om min bror gillar detta. Vi skall definitivt pröva det.
SvaraRaderaKram lilla a
Lilla a: Det borde din bror göra. Det är en "snäll" fiskrätt som även fiskhatare brukar gilla.
SvaraRadera