lördag, maj 13, 2006

Biskvikaka

KAKA:

3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
3 msk kakaopulver
150 g smält smör
1½ dl kokt vatten

SMÖRKRÄM:

150 g smält smör
1 ägg
1 hg riven mandelmassa
2½ dl florsocker

GARNERING:

200 g blockchoklad
10 g kokosfett

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en långpanna
3. Vispa ägg och socker
4. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
5. Grädda ca 20-25 minuter.
6. Obs! Låt kakan kallna i långpannan
7. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan
8. Frys kakan i en ½ timme
9. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
10.Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan

Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...