(ca 11 dl)
1 äpple
1 gul lök
1-2 msk smör
½-1 msk curry
1 msk vetemjöl
5-6 dl köttbuljong
4 dl mjölk
1 dl creme fraiche
200 g kokt skinka
TILL SERVERING:
1 hackat äpple och ½ dl finhackad persilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka äpplet och löken, strimla skinkan
2. Fräs curryn i smöret en stund och bryn löken och äpplet i curryn
3. Strö över vetemjöl och rör om
4. Späd med köttbuljong och sjud i 5 minuter
5. Tillsätt mjölk och sjud ytterligare någon minut
6. Tillsätt creme fraiche och strimlad skinka
7. Hetta upp och smaka av med salt och peppar
Strax innan serveringen: Hacka ett äpple, finhacka persilja och strö över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.