tisdag, maj 09, 2006

Dumlekakor

20 st

1 dl strösocker
2 hg margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 st Dumlekolor
20 st Noblessekakor

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör margarin och socker poröst
3. Blanda bakpulver och vetemjöl och blanda i
4. Gör 20 st kulor av degen och tryck ut i aluminiumformar
5. Lägg en halv kola i varje form
6. Grädda max 15 minuter
7. Ta ut plåten och lägg en Noblessekaka i/på varje form.
8. Låt svalna

Ät och njut!

Dumlekakor med Fazers Dumlekola Och Marabous Noblesse


10 kommentarer:

  1. Hur kan man göa kulor av en smet?

    Prova "DEG"!

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt. Naturligtvis är det inte möjligt. Bra att du rättar.

    Det löser sig, som kemisten sa.

    Jag har ändrat ordet "smeten" till degen.

    SvaraRadera
  3. Bakar du ofta dummle kolor :O ??
    När jag skulle testa blev degen för rinnig :S vet ej va jag gjorde fel ??

    SvaraRadera
  4. Hej anonym, nej inte ofta.. bara till jul andra större högtider. Det blir dyra Dumlekakor. Jag har fått receptet av en väninna och det fungerar både för henne och mig. Jag tror att på något vis, måste du ha fått till för lite mjöl för degen är inte alls rinnig. 1 dl vetemjöl väger runt 60-70 gram.

    SvaraRadera
  5. det är ett jätte bra recept funkar utmärkt och är supergoda.... tack så mycket för tipset......

    SvaraRadera
  6. Hej Anonym, De är verkligen supergoda. Det här är ju inget unikt recept. Det finns på åtskilliga bloggar och sajter. Antalet kan variera. Jag får inte till fler än 20 av degen.

    SvaraRadera
  7. Vet du om det går bra å frysa ner kakorna?

    SvaraRadera
  8. Anonym: Absolut. Baka på du och frys in. Håller sig bra i 2-3 månader. De flesta småkakor går bra att frysa.

    SvaraRadera
  9. ska man smälta smöret?

    SvaraRadera
  10. Anonym: Nej, smält inte matfettet. Låt det bara stå framme ett tag och bli lite mjukt så att det kan röras med sockret.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...