Marängtårta för 12 personer
125 g margarin
1 dl strösocker
2 äggulor
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
MARÄNGSMET:
2 äggvitor
1 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 hg hackade nötkärnor
FYLLNING:
2-3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Lägg ett lätt inoljat bakpapper i botten på ugnens stora långpanna
3. Rör margarin och socker pösigt och tillsätt sedan äggulorna, en och en, under vispning
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken
5. Bred ut smeten i långpannan med gummiskrapa - den blir mycket tunn!
6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner sockret
7. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten - den ska räcka!
8. Strö hackade nötter över
9. Grädda i 20 minuter till ljust beige färg
Låt kakan kallna och dela den sedan mitt itu. Bred grädde på den ena delen och lägg den andra över. Bottnarna kan göras dagen innan tårtan ska serveras. För relativt få och billiga ingredienser får man en stor och festlig tårta.
Denna tårta gör alltid min mamma och jag kallar den för *Muppans marängtårta*.. supergod:-)
SvaraRaderaPialotta: Javisst är den god och ännu godare är den här marängtårtan med Rice Krispies favoritrecept.blogspot.com/2006/06/marngtrta.html
SvaraRaderaYvonne sa...
SvaraRaderaLägg hallon och grädde mellan,gärna blåbär och hallon.Super,super god.
Yvonne: Det blir en "Drottning" Brita-tårta då, eller hur?
SvaraRadera