tisdag, augusti 29, 2006

Chapatis

5 dl stenmalet vetemjöl eller
hälften grahamsmjöl plus
hälften vetemjöl
½ tsk salt
1 1/2 - 2 1/5 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

1. Häll mjöl och salt i en bunke
2. Blanda ner så mycket vatten att det blir en fast deg
3. Låt den vila någon timme och knåda den då och då
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 - 10 bitar
5. Kavla ut till mycket tunna kakor
6. Hetta upp en osmord stekpanna
7. Lägg i en kaka och grädda ½ - 1 minut på varje sida

Ett mjukt indiskt tunnbröd som serveras rykande varmt direkt från stekpannan med smör på.

2 kommentarer:

  1. hej!
    jag läste nyligen en bok. "såld" hette den, och den handlad om en flicka som såldes till Jemen. Där nämner dem chapatis, och det verkar så oerhört frestande! Därför provade jag att söka på google, och fann denna.
    Också stod det att man kan ha olja i? finns det annat man kan ha i brödet så det blir saftigare eller så?
    MVH Camilla

    SvaraRadera
  2. Hej Camilla! I vissa regioner av Indien (inte norra) lär man visst ha olja i degen....och/eller "smörar" med ghee. Det är ett bröd som äts med såsig curry. Jag tror inte att olja i degen gör brödet mindre torrt.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.