4 portioner
6 fullmogna, fasta tomater
1 knippa gräslök
2 schalottenlökar
DRESSING:
5 msk matolja
1½ msk vinäger
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
nymalen peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Skiva tomaterna
2. Lägg dem som taktegel efter varandra på ett relativt djupt fat
3. Blanda ihop dressingen och häll den över tomaterna
4. Garnera med ränder av gräslök och hackad lök
Tomatsalladen bör få stå och dra till sig smaken 1-1½ timme innan den serveras. Den passar bra till de flesta stekta rätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.