lördag, augusti 12, 2006

Choklad - och mandelkaka

Kladdig chokladkaka med hjortrongrädde












Kladdkaka
6-8 personer

200 g riven mörk choklad
200 g smör
6 ägg
200 g strösocker
200 g mandel

1 dl hjortronsylt eller annan sylt
2 dl grädde

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 150 grader
2. Smält choklad och smör i vattenbad
3. Dela äggen
4. Vispa äggulor och socker pösigt
5. Vispa vitorna för sig till hårt skum
4. Finhacka mandeln eller kör den i mixer
5. Blanda äggsmeten med chokladsmeten och mandeln
6. Vänd ner äggvitorna försiktigt
7. Häll smeten i en väl smord och mjölad rund form (20-24 cm)
8. Grädda kakan cirka 45 minuter (den ska fortfarande vara lite kladdig inuti)

När kakan svalnat serveras den som efterrätt med vispad grädde blandad med sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.