lördag, augusti 12, 2006
Choklad - och mandelkaka
Kladdkaka
6-8 personer
200 g riven mörk choklad
200 g smör
6 ägg
200 g strösocker
200 g mandel
1 dl hjortronsylt eller annan sylt
2 dl grädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 150 grader
2. Smält choklad och smör i vattenbad
3. Dela äggen
4. Vispa äggulor och socker pösigt
5. Vispa vitorna för sig till hårt skum
4. Finhacka mandeln eller kör den i mixer
5. Blanda äggsmeten med chokladsmeten och mandeln
6. Vänd ner äggvitorna försiktigt
7. Häll smeten i en väl smord och mjölad rund form (20-24 cm)
8. Grädda kakan cirka 45 minuter (den ska fortfarande vara lite kladdig inuti)
När kakan svalnat serveras den som efterrätt med vispad grädde blandad med sylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.