Pastarätt för 4 personer
600 g laxfilé
MARINAD:
5 msk olivolja
5 msk limesaft
2 finhackade vitlöksklyftor
2 ½ dl grädde
400 g tagliatelle
4 msk blandade örter (basilika, timjan, gräslök och dill)
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop olivolja, limesaft och vitlöksklyftor till marinaden
2. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera den i 15 minuter
3. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan
4. Häll över marinaden i en kastrull, rör ner grädden, sjud såsen 1 minut
PASTAN:
1. Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen
2. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan
3. Blanda pastan med vitlöksklyftan och örterna
4. Häll lax och sås över tagliatellen och servera
Jättegod pasta med lime och örter!
SvaraRaderaJag använde oatley matlagnings grädde o det smakade bra. Tyckte oxå att det räckte m en vitlöksklyfta o den använde jag i marinaden.
SvaraRaderaFamiljen gillade rätten!
Tackar och bockar för de kompletterande uppgifterna.
Radera