6 personer
2 paket djupfrysta hallon
2-5 msk florsocker
3 kiwifrukter
1 liten färsk ananas
1 liten melon
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Tina hallonen och passera dem genom en sil så att kärnorna kommer bort
2. Tillsätt lite florsocker så att hallonsåsen blir simmig men inte för söt
3. Skala frukterna
4. Skär melonen i klyftor
5. Skär kiwin i skivor
6. Skär ananasen först i skivor sedan i mindre bitar och sockra eventuellt lite på ananasen
7. Vispa grädden och smaksätt den med vaniljsocker
8. Fördela hallonsåsen på sex djupa tallrikar
9. Lägg frukten i vackra grupper i hallonsåsen och toppa med en gräddklick
En efterrätt som måste läggas upp i sista stund annars färgar hallonen av sig på frukterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.