tisdag, augusti 22, 2006

Laxröra i tunnbrödskorg


4 portioner

4 portionsbitar hårt tunnbröd
250 g rökt lax (eller gravad lax)
2 hårdkokta ägg
hackad dill
1/2 dl majonnäs
1/2 - 1 dl creme fraiche
svartpeppar

GARNERING:

1 burk röd caviar
dillkvistar
citronskivor

GÖR SÅ HÄR:

1. Ånga tunnbröden mjuka över kokande vatten
2. Lägg dem på upp- och nervända glas
3. Tryck till lätt så att bröden bildar korgar
4. Låt dem torka
5. Skär laxen i mycket små bitar, finhacka äggen och dillen och blanda samman
6. Blanda majonnäs och creme fraiche, smaksätt med svartpeppar och rör ner laxen
7. Fördela röran i tunnbrödskorgarna

Garnera varje portion lax med en klick röd caviar, en dillkvist och en skiva citron. En förrätt som kan förberedas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.