4 portioner
5 - 6 hg nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ dl grädde
2 msk Maizena majsmjöl
margarin till stekning
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar, grädde och sist majsmjöl
2. Forma till biffar och stek ca 3 minuter på varje sida
Svampstuvning
250 - 300 g av säsongens svamp
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Rensa och skiva eller dela svampen i mindre bitar
2. Fräs smöret i en kastrull och lägg i svampen
3. Låt svampen fräsa utan lock och vänd runt då och då till
4. Fräs tills all vätska kokat in och svampen börjar bryna lätt
5. Tillsätt ytterligare en klick smör, pudra över vetemjöl och vänd runt
6. Krydda lätt med salt och peppar och slå i grädden lite i sänder
7. Låt sedan stuvningen stå och puttra på lägsta värme ca en halvtimme
8. Rör om då och då och späd med mer grädde när så behövs
9. När stuvningen är blank och fin och har en ljuvlig smak smakas den av (tillsätt ev. en skvätt sherry eller portvin)
Servera biffarna och svampstuvningen med klyftpotatis, vinbärsgelé och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.