fredag, september 01, 2006

Exotisk chokladkaka

Kladdkaka
12 - 15 bitar

3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
4 dl strösocker
2 dl flytande margarin eller 200 g smält margarin
4 ägg

TILL DEKORATION:

100 g vit blockchoklad
2 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 175 grader
2. Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och vaniljsocker i en bunke
3. Häll i margarinet och blanda det med de torra ingredienserna
4. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om till en jämn smet
5. Häll smeten i en stor smord bröad form (ca 24 cm i diameter)
6. Grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter
7. Låt kakan svalna
8. Smält den vita blockchokladen, bred den över kakan och låt den stelna
9. Gröp ur passionsfrukternas kärnor och strö över precis innan servering

Använd gärna en form med löstagbar botten. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Ett recept ur Mildas kok- och klokbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.