söndag, september 03, 2006
Köttfärssås med champinjoner
Pastasås för 4 personer
300 g nötfärs
1 stor gul lök
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
1 krm cayennepeppar
3 dl grädde
ev. salt
hackad bladpersilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka löken och skiva champinjonerna tunt
2. Fräs köttfärsen i het panna och finfördela den så att den blir grynig
3. Tillsätt löken och champinjonerna och sänk värmen
4. Låt allt puttra i 5 - 7 minuter och rör om då och då
5. Pressa i vitlök, tillsätt cayennepeppar och soja
6. Häll i grädden och låt puttra under omrörning cirka 5 minuter
7. Smaka av med eventuellt mer peppar och salt
Strö över bladpersiljan och servera såsen till pasta.
Ett annat recept finns här 4Köttfärssås
Gott men väldigt gräddigt!
SvaraRadera@Anonym: Tycker du att det är för mycket grädde? Du kan välja själv hur mycket grädde du vill ha... eller öka på mängden köttfärs....crème fraiche är inte så dumt heller
Radera