söndag, augusti 06, 2006

Ljummen sallad med kyckling och solrosfrön

6 personer

4 kycklingfiléer
4 potatisar
1 salladshuvud
½ gurka
4 tomater
1 gul paprika
1 röd lök
1 dl solroskärnor

Olivolja till stekning och dressing
salt, svartpeppar och italiensk salladskrydda

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
2. Salta och peppra och stek i oljan
3. Skala och skiva potatisen och råstek
4. Rosta solroskärnorna försiktigt på medelstark värme under omrörning tills de fått lite färg
5. Skär gurka, tomat, paprika och sallad i mindre bitar och blanda med hackad röd lök
6. Gör en dressing på 3 msk olivolja och 1 tsk salladskrydda och häll över grönsakerna
7. Blanda försiktigt ner den nystekta kycklingen och potatisen
8. Tillsätt de rostade solrosfröna

Servera salladen medan den fortfarande är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.