tisdag, augusti 08, 2006

Wokad biff med nudlar

4 portioner

250 g utskuren biff
1-2 msk kinesisk soja
1 paket äggnudlar (250 g)
½-1 tsk sesamolja
400 g blandade wokgrönsaker
1 vitlöksklyfta
2 msk woksås

5-6 msk rapsolja
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:

1. Skär biffen i ½ cm tjocka strimlor
2. Blanda biff och soja och låt det stå medan övriga ingredienser förbereds
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola dem sedan i kallt vatten och droppa över sesamolja, så att de inte klibbar ihop
4. Skala och hacka vitlöken
5. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna, tillsätt olja och vitlök
6. Lägg i biffen, woka 1-2 minuter och ta upp
7. Hetta upp pannan igen med olja, fräs grönsakerna och salta och peppra lätt
8. Lägg i biff och woksås under omrörning och ta upp
9. Hetta upp pannan igen, tillsätt olja och nudlar, fräs dem helt lätt, blanda ner kött och grönsaker och smaka av

Servera med sweet chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.